Kyökissä hääräävät Jaana ja Liisa, ystävykset, jotka ovat jo pitkään leikitelleet ajatuksella yhteisestä ravintolasta. Leikistä tuli totta, Kauppalan Kyökki!

Jaana
Höpöttäväinen ja touhukas Jaana on pitkään miettinyt mikä hänestä tulee isona. Ammattikokeilussa ovat ravintola-alan lisäksi olleet niin työt kukka- ja ruokakaupassa kuin valokuvaajanakin. Rakkaus ruokaan ja ihmisiin sai kokeilut loppumaan Kyökkiin. Ideoita ja inspiraatioita Jaana hakee matkustelusta, dokumenteista, musiikista ja lukemisesta. Myös eläimillä on iso sija hänen elämässään.

Motto: Vanhenen mielelläni sillä en halua kuolla nuorena.

Liisa
Täysin vailla suuntavaistoa oleva Liisa ei eksy Kyökissä. Ammattia miettiessä suvun naisten vahva taipumus keittiöhommiin vei kokkikoulun penkille. Kokkailulla työuransa aloittanut työmyyrä kokeili välillä toimistotöitä, mutta palaa nyt lähtöruutuun. Kotikeittiössä Liisan lähtökohtana on aina ollut itsetekeminen ja tämä ajatus seuraa mukana Kyökinkin hellan ääreen. Energiaa elämäänsä Liisa saa perheestään ja matkustelusta, rauhaa ja tasapainoa joogasta. Lukeminenkin maistuu vaan usein uni ehtii ensin.

Motto: Jos kaadut maahan, nouse ylös.